Introductie van PRO.CEED maakt implementatie van PLM Best Practice processen eenvoudig

04/01/2016
  • Product Nieuws

Met de introductie van PRO.FILE 8.6, introduceert PROCAD PLM best practice application package afgestemd op de behoeften van het midden- en hogere midden segment bedrijven onder de productnaam PRO.CEED. Als een uitbreiding op PRO.FILE, geeft PRO.CEED de gebruikers de mogelijkheid om PLM processen en projecten te automatiseren en te controleren met behulp van deze voor-geconfigureerde best practice processen. Klanten kunnen daarmee op een snelle en eenvoudige manier om PLM processen implementeren.

Met PRO.CEED is duidelijk dat PROCAD zich blijft concentreren op een software en implementatie aanpak die past bij het MKB. PRO.FILE klanten krijgen daarmee toegang tot uitgebreide IT mogelijkheden om proces optimalisatie binnen de eigen orgranisatie in te voeren. Till Pleyer, Hoofd van de afdeling Marketing bij PROCAD: "Met PRO.CEED, zijn al onze klanten in staat om te starten met de uitrol van voor-geconfigureerde best practice processen. Deze PRO.CEED Application Packages zijn gebouwd op basis van de opgedane ervaring tijdens de realisatie van meer dan 1.000 succesvolle PRO.FILE projecten."

PRO.CEED - eenvoudige configuratie van software ipv intensieve consultancy

In middelgrote maakindustrie en plant engineering bedrijven moet automatisering van PLM processen niet een doel op zich zijn. Een belangrijke vraag die bedrijven zich zouden moeten stellen is: "Op welk moment is de automatisering van PLM-processen zinvol - zowel vanuit een organisatorisch als een zakelijk perspectief? Zodra het bedrijf de PLM-processen met het grootste potentieel hebben geïdentificeerd, kunnen ze vertrouwen op de voor-geconfigureerde en IT-voorbereide best practice processen. Dit is de aanpak die PROCAD volgt met de vooraf geconfigureerde PLM applicatie packages in PRO.CEED. Het consulting deel wordt beperkt tot het ondersteunen van klanten bij het matchen van de bedrijfsprocessen naar de bestaande best practice-processen en het aanpassen van de configuratie.

De eerste twee applicatie packages zijn voorzien

Met de lancering van PRO.CEED zijn de eerste twee applicatie packages "Change Management" en "Controlling Engineering Projects and Documents" onderdeel van de uitlevering.

Change Order Management

De sleutel tot verbetering van wijzigingsbeheer in de productontwikkeling en uitvoering van orders is een wijzigingsproces in het PLM-systeem dat product data, documenten en taakbeheer integreert. De PRO.CEED "Change Order Management" Application Package standaardiseert dit proces, automatiseert aanmaak van documentatie, formaliseert het besluitvormingsproces, en maakt dat ondernemingen volledige inzicht hebben in de planning, voortgang en kosten. PRO.CEED fungeert als een eenduidig mechanisme voor controle en grip op het beheer van alle productgegevens, documenten en procesbeheer informatie. Voorzien is een ingebouwd escalatie model om te reageren op afwijkingen in de planning. De status van een wijziging is direct beschikbaar in het PRO.FILE dashboard. Documentatie en de impact matrix generatie (om het effect van de wijziging te bepalen) zijn gedeeltelijk geautomatiseerd, waardoor tracebility van de aanpassing en het bepalen van de werkelijke kosten van een verandering, eenvoudig zijn te visualiseren. De processen kunnen eenvoudig worden samengesteld in MS-Visio en vervolgens middels PRO.CEED in PRO.FILE toegepast.

Controlling Engineering Projects and Documents

Projectplanning en het beheer van alle gerelateerde documenten zijn het meest efficient te coördineren vanuit één systeem teneinde projecten op tijd en binnen budget te realiseren. De PRO.CEED "Controlling Engineering projects and documents" Application Package zorgt ervoor dat de gegevens centraal zijn opgeslagen en stelt bedrijven in staat om zowel project, product data en documenten te coördineren. Het integreert project planning (waarbij een integratie met MS-Projects mogelijk is) en het beheer van document control processen. Dit reduceert verwerkingstijden en elimineert fouten in projecten die gelijktijdig moeten worden verwerkt. Een dashboard stelt gebruikers in staat om de project-status met de klik van een knop in te zien en te controleren.