PLM voor de Maakindustrie naar het volgende niveau

15/03/2019
  • Bedrijfs Nieuws
  • Product Nieuws
  • In de Magazines

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Alle mogelijke informatie in een productieomgeving zo structureren dat deze maar op één plaats en op één manier opgeslagen wordt en toch voor alle toepassingen in het bedrijf beschikbaar is. Altijd actueel en altijd compleet.

Dat lijkt voor sommigen een mooie droom, voor anderen is die droom al werkelijkheid. Sterker nog: voortdurende innovaties brengen de mogelijkheden naar een steeds hoger niveau. Tijdens de gebruikersdag van PLM Xpert uit Bergambacht werden de nieuwste mogelijkheden van het PRO.FILE Next platform uit de doeken gedaan. Een drukbezocht evenement in De Fabrique in Utrecht, waar zowel gebruikers als potentiële gebruikers aanwezig waren om bijgepraat te worden over de ontwikkelingen.
PLM
Het beheren, sturen en koppelen van productgegevens en documenten - of ze nu van CAD of ERP-systemen afkomstig zijn, gebeurt in één systeem, het PRO.FILE programma. Dit PLM-systeem zorgt ervoor dat alle gegevens over alle aspecten van de bedrijfsvoering in één systeem worden geïntegreerd en vormt zo de ruggengraat van een bedrijf. Gedurende de gehele levenscyclus van een product - inclusief de processen en middelen - van de ontwikkeling tot de buitengebruikstelling. Deze manier van werken levert enorme tijd- en kostenbesparing op en verhoogt de efficiëntie van de processen en communicatie.
PRO.FILE Next
De PRO.FILE Next software is de volgende generatie en volledig nieuw ontwikkeld. Het biedt een eenvoudige manier om in te spelen op nieuwe en complexe eisen aan producten, projecten en organisatie en geeft bedrijven een voorsprong in het tijdperk van digitalisering.
Er is een volledig nieuwe infrastructuur ontwikkeld voor teamwork die de complete ondersteuning biedt voor de gehele organisatie en dankzij een app ook op mobiele apparaten. Er is een sluitend informatieverband tussen productdata en het maakt van data bruikbare en overal beschikbare realtime informatie.

PRO.FILE Next is geschikt voor dataopslag en -verwerking in de cloud. Het werkt met generieke objecten en is compatible met PRO.FILE 8.X. Goed nieuws voor de vele aanwezige gebruikers die reikhalzend uitzien naar de introductie van de Next versie. Een ander belangrijk voordeel dat producent PROCAD niet onvermeld laat is dat er minder gebruik wordt gemaakt van e-mail en meer van instant messaging.

Voor grote productiebedrijven is PLM inmiddels al onmisbaar. Daar, bijvoorbeeld in de automotive, is PLM uit noodzaak ontstaan. Typerend voor de oudere PLM-systemen is dat ze veel maatwerk vergden om aan de specifieke eisen en wensen van een bedrijf te worden aangepast. Maatwerk betekent hier programmeren. Bij PRO.FILE Next gaat het niet om programmeren maar om configureren.
In zijn demonstratie toont CEO van PROCAD Raimund Schlotmann hoe eenvoudig bijvoorbeeld de deliverables van betrokken machinebouwers, elektrotechnici en softwarespecialisten in één geïntegreerd systeem worden beheerd met dezelfde regels en voorschriften voor iedereen. Varianten aanmaken gebeurt grotendeels automatisch evenals de aanlevering van documenten aan productie- en serviceteams.

Met de ontwikkeling van PRO.FILE Next maakt PROCAD een stevige slag. Om de maakindustrie te kunnen bedienen met de beste oplossing en alle uitdagingen die daarbij komen kijken het hoofd te kunnen bieden, was er eigenlijk een hele nieuwe ontwikkeling nodig. Dat vraagt lef, en de markt waardeert dat.

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van Perspectix bij haar klanten. Met meer dan 10.000 gebruikers behoort Perspectix tot één van de meest toonaangevende leveranciers op het gebied van 3D-configuratoren.

Contact