Perspectix CPQ

Maak uw sales processen efficiënter door het digitaliseren en automatiseren van uw bedrijfsprocessen.

P'X Industry Solution omvat projectgerichte functionaliteiten en krachtige configuratietechnologie voor het beheer van complexe verkoop- en oplossingsontwerp activiteiten. Met de toonaangevende combinatie van verkoopoptimalisatie en productlevenscyclusbeheer ondersteunt de P'X Sales Configurator tegelijkertijd proces overkoepelend productkennisbeheer en efficiënte verwerking van verkooptaken.

Door de P'X Industry Solution te integreren met toonaangevende CAD-, PDM/PLM-, CRM- en ERP oplossingen kan de hele procesketen van klantvraag tot eindproduct worden gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Deze digitalisering elimineert dubbel werk, vereenvoudigt het gegevensonderhoud en reduceert zo de verkoopinspanning met meer dan 50%. De sales afdeling kan op deze manier in minder tijd betere aanbiedingen creëren en uw engineers kunnen zich hierdoor weer ongestoord bezighouden met hun kern taken namelijk Research & Development (R&D). Ook nieuwe sales medewerkers met minder technische productkennis zijn in staat om snel een juiste offerte te maken. Hiermee bent u niet alleen efficiënt bezig maar straalt u ook nog eens professionaliteit uit richting uw klanten!

P'X maakt gebruik van internettechnologieën als platform voor projectsamenwerking voor de gehele organisatie, maar ook voor mobiele toepassingen in de buitendienst. P'X heeft interfaces, die compatibel zijn met toekomstige releases, met toonaangevende CAD/PDM/PLM- en ERP-systemen, die ervoor zorgen dat verkoop en engineering efficiënt samenwerken tussen diverse bedrijven en landen.

  • Project management
  • Intuïtieve 3D planning
  • Product configuratie
  • Kosten- & prijsberekening
  • Automatische document generator

Grafisch Ontwerp & Projectplanning

Met P'X kunt u beslissende concurrentievoordelen voor uzelf veiligstellen door een grotere efficiëntie in de ontwikkeling van toepassingen op maat.

grafischontwerpprojectplanning

Centraal projectmanagement
Projecten kunnen centraal worden beheerd op een server met P'X. Toegangsrechten kunnen worden beheerd via rollen en werkgroepen. Het ondersteunt de projectuitwisseling tussen de backoffice, de buitendienst en de partner. Zelfs de online/offline datasynchronisatie voor mobiele applicaties in de buitendienst werkt naadloos, zodat alle betrokkenen bij het project aan de slag kunnen in een omgeving waar sprake is van dataconsistentie.

Flexibele projectstructurering en -versie
P'X maakt het mogelijk om projectontwerpen te standaardiseren volgens interne richtlijnen of flexibel op te zetten in vrije structuren volgens de aanbestedingscriteria. De hiërarchische offerte- of projectstructuur omvat individueel geconfigureerde producten en diensten in de vorm van stuklijsten met bijbehorende artikelaanduidingen, technische kenmerken en technische beschrijvingen.

Nodes in de projectstructuur kunnen in een versie worden uitgevoerd, zodat historische conceptontwikkelingen en varianten in het projectontwerp kunnen worden beheerd. Naast de stuklijsten kunnen ook documenten aan de offertestructuur worden toegewezen, zoals specificaties, technische documenten, tekeningen, installatiehandleidingen en versies van offertes.

  • Flexibele, hiërarchische projectstructurering
  • Dataconsistentie
  • Beheren conceptontwikkelingen en varianten
  • Projectmatige samenwerking via internet

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van Perspectix bij haar klanten. Met meer dan 10.000 gebruikers behoort Perspectix tot één van de meest toonaangevende leveranciers op het gebied van 3D-configuratoren.

Contact
Advies nodig? Neem contact op.