Perspectix CPQ

Maak uw sales processen efficiënter door het digitaliseren en automatiseren van uw bedrijfsprocessen.

P'X Industry Solution omvat projectgerichte functionaliteiten en krachtige configuratietechnologie voor het beheer van complexe verkoop- en oplossingsontwerp activiteiten. Met de toonaangevende combinatie van verkoopoptimalisatie en productlevenscyclusbeheer ondersteunt de P'X Sales Configurator tegelijkertijd proces overkoepelend productkennisbeheer en efficiënte verwerking van verkooptaken.

Door de P'X Industry Solution te integreren met toonaangevende CAD-, PDM/PLM-, CRM- en ERP oplossingen kan de hele procesketen van klantvraag tot eindproduct worden gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Deze digitalisering elimineert dubbel werk, vereenvoudigt het gegevensonderhoud en reduceert zo de verkoopinspanning met meer dan 50%. De sales afdeling kan op deze manier in minder tijd betere aanbiedingen creëren en uw engineers kunnen zich hierdoor weer ongestoord bezighouden met hun kern taken namelijk Research & Development (R&D). Ook nieuwe sales medewerkers met minder technische productkennis zijn in staat om snel een juiste offerte te maken. Hiermee bent u niet alleen efficiënt bezig maar straalt u ook nog eens professionaliteit uit richting uw klanten!

P'X maakt gebruik van internettechnologieën als platform voor projectsamenwerking voor de gehele organisatie, maar ook voor mobiele toepassingen in de buitendienst. P'X heeft interfaces, die compatibel zijn met toekomstige releases, met toonaangevende CAD/PDM/PLM- en ERP-systemen, die ervoor zorgen dat verkoop en engineering efficiënt samenwerken tussen diverse bedrijven en landen.

  • Project management
  • Intuïtieve 3D planning
  • Product configuratie
  • Kosten- & prijsberekening
  • Automatische document generator

Kosten- & Prijsberekening

Met P'X kunt u alle voordelen van uw aanbod duidelijk presenteren en kan de kosteneffectiviteit van uw oplossing worden aangetoond door middel van automatische eisenberekeningen.

kostenprijsberekening

Berekening kosten, prijzen en kortingen
Door de kosten voor inkoop, productie, verpakking, transport, assemblage en onderhoud transparant te presenteren, verhoogt u uw betrouwbaarheid en toont u uw klantgerichtheid. U kunt verschillende kortingen toepassen op de prijsberekening om uw kansen op verkoopsucces te vergroten. Zelfs complexe berekeningsschema's zijn beheersbaar dankzij de volledig geautomatiseerde berekeningsverwerking. Berekeningsformules en -voorwaarden kunnen individueel worden aangepast aan uw bedrijfsbehoeften, waardoor consistente offertes worden gegarandeerd. Regels kunnen zelfs worden toegepast op berekende resultaten - bijvoorbeeld de totale prijs, de marginale winstbijdrage of de totale marge - om een goedkeuringsproces af te dwingen.

  • Automatisch genereren van de onderdelenlijst
  • Real-time prijzen
  • Margeberekening

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van Perspectix bij haar klanten. Met meer dan 10.000 gebruikers behoort Perspectix tot één van de meest toonaangevende leveranciers op het gebied van 3D-configuratoren.

Contact
Advies nodig? Neem contact op.