Perspectix CPQ

Maak uw sales processen efficiënter door het digitaliseren en automatiseren van uw bedrijfsprocessen.

P'X Industry Solution omvat projectgerichte functionaliteiten en krachtige configuratietechnologie voor het beheer van complexe verkoop- en oplossingsontwerp activiteiten. Met de toonaangevende combinatie van verkoopoptimalisatie en productlevenscyclusbeheer ondersteunt de P'X Sales Configurator tegelijkertijd proces overkoepelend productkennisbeheer en efficiënte verwerking van verkooptaken.

Door de P'X Industry Solution te integreren met toonaangevende CAD-, PDM/PLM-, CRM- en ERP oplossingen kan de hele procesketen van klantvraag tot eindproduct worden gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Deze digitalisering elimineert dubbel werk, vereenvoudigt het gegevensonderhoud en reduceert zo de verkoopinspanning met meer dan 50%. De sales afdeling kan op deze manier in minder tijd betere aanbiedingen creëren en uw engineers kunnen zich hierdoor weer ongestoord bezighouden met hun kern taken namelijk Research & Development (R&D). Ook nieuwe sales medewerkers met minder technische productkennis zijn in staat om snel een juiste offerte te maken. Hiermee bent u niet alleen efficiënt bezig maar straalt u ook nog eens professionaliteit uit richting uw klanten!

P'X maakt gebruik van internettechnologieën als platform voor projectsamenwerking voor de gehele organisatie, maar ook voor mobiele toepassingen in de buitendienst. P'X heeft interfaces, die compatibel zijn met toekomstige releases, met toonaangevende CAD/PDM/PLM- en ERP-systemen, die ervoor zorgen dat verkoop en engineering efficiënt samenwerken tussen diverse bedrijven en landen.

  • Project management
  • Intuïtieve 3D planning
  • Product configuratie
  • Kosten- & prijsberekening
  • Automatische document generator

Offerte & Document Generator

Geef uw potentiële klanten een aantrekkelijk vormgegeven, samenhangend geïllustreerde offerte - ze kunnen hen aanmoedigen om door te gaan met de aankoop.

offertedocumentgenerator

Sjablonen en beheerde tekstblokken
Met P'X kunt u offertes genereren in de valuta van uw keuze en in elke gewenste taal. In feite breidt Unicode deze vrijheid uit naar elke taal ter wereld, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken of u uw verkoopactiviteiten in bijvoorbeeld Azië wel kunt integreren. Dit wordt gecombineerd met de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende sjablonen en instellingen, zodat u met één druk op de knop overtuigende documenten kunt genereren, of het nu gaat om ruwe offertes, gedetailleerde offertes, productiedocumenten of montagehandleidingen.

Alle benodigde tekstblokken voor het afdrukken van offertes worden in het betreffende project beheerd, zodat ze consistent worden gebruikt, zelfs als er herzieningen van een offerte nodig zijn. Deze tekstblokken zijn beschikbaar als sjablonen, maar kunnen individueel worden overschreven. Bovendien kunnen ze variabelen bevatten, zodat de gegevens van het betreffende project automatisch worden ingevoegd. Hierdoor dient de projectstructuur in P'X als een automatische specificatie voor documentgeneratie, waardoor data-redundantie en doublures tussen technische configuraties en offerteteksten tot het verleden behoren.

Automatisch genereren van offertes
Offertes worden gegenereerd op basis van de gecreëerde projectstructuur, waarbij afhankelijk van de documentsjabloon specifieke modulaire documentblokken kunnen worden geselecteerd. Assemblages, afzonderlijke onderdelen, stuklijsten, prijzen, technische gegevens en berekeningen kunnen worden gegroepeerd en in detail worden bekeken in de hele projectstructuur, en ze kunnen automatisch worden geconverteerd via sjablonen om gestructureerde documenten in PDF-formaat te maken.

Aangezien projecten grafisch worden gespecificeerd in P'X, vormen 2D- en 3D-weergaven een integraal onderdeel van de corresponderende documenten, zodat de communicatie met de klanten glashelder en overtuigend zal zijn. Bovendien kunt u naast de papieren versie met één druk op de knop ook elektronische documenten in PDF, PDF 3D, Word of HTML-formaat krijgen. Alles bij elkaar genomen doet P'X het handmatige werk voor het opstellen van offertes, productdocumentatie en de bijbehorende tekeningen vergaand automatiseren.

De P'X Consumer Communicator is beschikbaar voor het communiceren van aanbiedingen via het web. Hiermee kan het project als een 3D-configuratie worden bekeken en erin worden genavigeerd. Verzoeken om wijzigingen en opmerkingen kunnen direct worden gecommuniceerd.

  • Automatische offerte-export
  • Geïllustreerde documenten
  • Meertalige en multi-valuta ondersteuning
  • Onderdelenlijstoverdracht voor de verwerking van de bestelling

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van Perspectix bij haar klanten. Met meer dan 10.000 gebruikers behoort Perspectix tot één van de meest toonaangevende leveranciers op het gebied van 3D-configuratoren.

Contact
Advies nodig? Neem contact op.